Mevlana: Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.

Web Sitesi Hazırlamak İçin Gerekenler

Yayım Tarihi: 2.03.2014 | Yorum Sayısı: 0 | Görüntülenme: 1485 | Kategori: Kodlamasyon

Bilgisayarcı ne demektir? Yani ne olabilir ki?  halk dilinde konuşursak format atabilen herkes bilgisayarcıydı. Fare çalışmıyor diye format atanlarda bilgisayarcıydı, CD okumuyor diye format atanda, Virüs programını bilgisayarına kurup 1 kere bile etkinleştirmeye korkan bilgisayarcılarda…

Şimdi öyle birşey yaptılar ki bu bilgisayarcılar web dünyasına adım atası geldi. Bu sitemimi önceki yazılarımdan birisinde de belirttim. Web programlama adına sadece bildiği tek şey sana bi site yapalım demek oluyor. ama siteyi neye göre yapıyor onu bile bilmiyor. Şu bi gerçek büyük şirketlere warez site tasarımları sunanlar hala para kazanabiliyorsa ve bu yazıdan sonrada bu işi yapıyorsa daha ne yapalım.

Şimdi size öğretmek açısından yazmıyorum ama web sitesi hazırlıyorsanız bu terimleri kodlama dillerini bilmenizi istiyorum. en azından dimdik şekilde sana bir site yapalım diyebilmeniz için.

Öncelikli olarak belki hazır tasarım kullanıyorsun belkide tasarımınızı siz oluşturmak istiyorsunuz. Bunun için çeşitli grafik işlem programları var benim kullandığım programlar photoshop ve fireworks bu iki dehşet programı kullanmayı biliyorsanız muhteşem tasarımlar çıkaracağınızdan eminim. Grafik ağırlıklı tasarımlarınızı daha çok photoshopta yapmanızı öneriyorum sebebi fotoğraflar üzerinden muhteşeme uyarlamlara imkan sağlıyor.

Gelelim hazırlamış olduğunuz tasarımı web sayfalarına dökmeye;
SQL, PHP bilmiyorum yada ASP bilgim en üst düzey diyen biri web sitesi hazırlayabilir anlamına gelmez. Web sitesi kullandığınız dili tarayıcının çalıştırmasıdır. Geriye kalan kodlar tamamen sunucu içerisinde gerçekleşir. Sonuçta arkaplanda yapılan bir işi kişilere gösteremediğiniz sürece bunun bir anlamı yoktur. Kısacası HTML bilginizin kesinlikle olması gerekmektedir.

HTML bilmekle site oluşmuyor tabi bunun birazda renklendirilmesi, boyut kazanması gerek ve kıscası bir stili bir düzeni olması gerek bunun içinde CSS bilmeniz gerekmektedir.

Şimdi gelelim web sitesini nasıl oluşturucaz.  Şöyle ki yaptığımız grafik işlem programlarındaki tasarımımızı dışarı parça parça export etmemi lazım. dışarı aktardığımız görselleri css ile uygun boyutve düzene sokarak html içerisine entegre etmemiz gerekiyor. Bu işlem size karışık geldi farkıdayım ama başta bahsettiğim çakma web sitesi yapılmaz. Emek hırsızlığı güzel değil.

Hazırladığımz dosyaları internet ortamına aktarabilmemiz içinde hosting bilgisine ihtiyacımız var. örneğin hosting paketiniz var ve panel olarak cpanel (Plesk veya Paralells) buradan hazırladığımız site iskeletine göre veritabanı oluşturmamız gerek. ve dosyalarımızı ftp’ye göndermemiz gerek.

Biraz kafa karışıtırıcı ama alışırsınız merak etmeyin.

Bu arada kısa bir not kesinlikle basit arayüzlü programlama editörü kullanın sürükle bıraklar ileride sizi yarı yolda bırakır.

 

,,

Henüz not bırakılmamış

Yorum Yapabilirsin
Henüz Yorum Yapılmamış . Bir yorumda da sen ekleyebilirsin !!

Bu site bir hayal ürünüdür. Hayalleri Çalmayalım Dedemize Sahip Çıkalım :)